E-sport Anyu
E-sportoló gyermekek édesanyjaként elhivatottságot érzek, hogy közelebb hozzam ezt a nagyon gyorsan fejlődő , de jelenleg még sokaknak idegen sportágat azokhoz, akik kellően nyitottak és érdeklődőek iránta.
Mégse

E-sport Anyu 48. Tabuk nélkül, a támogatás

E-sport Anyu - 2020-10-18 08:29:52

 

 

Az előző részben ott tartottuk, hogy elfogadtuk és tiszteletben tartottuk gyermekünk döntését. A mai részben megnézzük, hogy mi történik akkor, amikor már nemcsak elfogadjuk, hanem támogatjuk is őt a döntéseiben.

 

Az e-sport, a versenyszerű sportolás nemcsak csillogás és siker. Az élsport tele van kudarcokkal, bukásokkal, és mélypontokkal is. Ezek megélése, feldolgozása nem kis feladat. Sem gyermekünknek, sem nekünk. Minden gyerek más. Minden gyerek más támogatást igényel. Van, aki aktív, kibeszélős támogatást, és van, aki hallgatást, nyugalmat és csendet kér. Nekünk kell rájönnünk, hogy gyermekünk melyiket igényli.

 

 

A szülő feladata, hogy támogassa a gyermekét céljai elérésében. Sokszor ez nehéz, mert minden szülőnek van egy elképzelése arról, hogy mi lesz a gyerekéből, és ez nem minden esetben találkozik a gyermek vágyaival.

 

El kell fogadnunk, hogy a gyerek élete, nem a mi életünk. Nem a mi életünk folytatása. Nem a mi beteljesületlen álmaink megvalósulása. Minden gyermek egy külön individuum, külön álmokkal és célokkal.

 

Ha eljutunk erre a szintre, akkor leszünk képesek őt feltétel nélkül, pusztán a tiszta szeretetünkkel és odaadásunkkal támogatni, és ekkor leszünk mi is, és gyermekünk is boldogok.

 

Ezen a szinten már nemcsak a szülei, hanem a menedzsere, a marketing szakembere, a pszichológusa, a tanácsadója leszünk, és tűzön-vízen át azért harcolunk, hogy meg tudja valósítani az álmait, bármi is legyen az. 

 

És, most engedjetek meg egy személyes kitekintést.

 

Mi van akkor, ha a támogatás eljut egy olyan szintre, hogy hirtelen E-sport Anyu leszel, mindez hobbivá válik, és azon találod magadat, hogy arról álmodozol, hogy ott ülsz a kolor-cs-go-schoolban, amit te rendeztél be, te fogadod a gamereket, és van egy kis „E-sport Anyu” sarkod, ahol írod a cikkeidet, és beszélgetsz a sorstárs szülőkkel…

 

Akkor, kövessétek az én történetemet. Hátha, pár év múlva…

Jelentkezz be hogy hozzá tudjál szólni!