E-sport Anyu
E-sportoló gyermekek édesanyjaként elhivatottságot érzek, hogy közelebb hozzam ezt a nagyon gyorsan fejlődő , de jelenleg még sokaknak idegen sportágat azokhoz, akik kellően nyitottak és érdeklődőek iránta.
Mégse

E-sport Anyu 51. rész Interjú coolio párjával

E-sport Anyu - 2020-11-22 08:14:23

 

Csapattársak lettünk. De, nem csak ezért, hanem mert kíváncsi lettem rá, hogy milyen ember. Viszont, gondoltam egy nagyot, és nem az édesanyját kerestem meg, hanem a barátnőjét. Planéta Laurával, „coolio” barátnőjével beszélgetek.

 

  • Nagyon helyes pár vagytok. Látom a posztokat a social media különböző felületein. De, gondolom, mennétek többet is, csak hát a kötelesség. Én anyaként számos esetben szembesültem ezzel, hiszen minden családi eseményt Ádi időbeosztásához igazítunk. Gondolom nektek sem egyszerű összehozni közös programokat, ne adj isten kiruccanásokat, úgy, hogy közben te is tanulsz. Amikor te ráérsz, ő akkor gyakorol, vagy meccse van, amikor ő végez, te már sokszor alszol, hiszen másnap iskola.

 

A találkozások, és a közös programok megszervezésével ritkán van probléma. Általában, szombatonként nem játszanak, ez az a nap, amikor egy egész napos kirándulást, programot össze tudunk hozni. Ezen kívül, pedig csütörtökön rövid napjuk van, ami nekem pont kapóra jön, így szinte az egész csütörtököt együtt tudjuk tölteni. Nyilván vannak olyan időszakok, amikor sűrűn vannak meccsei, vagy nekem is úgy jönnek össze a tanulnivalók, de alapvetően ezzel nincs probléma.

 

 

  • Apropó iskola. Milyen suliba jársz, „mi leszel, ha nagy leszel”?

 

A Nyíregyházi Egyetemre járok tanító szakra. Már a második évemet kezdtem meg.

 

  • Mesélj nekünk egy kicsit Andrásról, hiszen olyan keveset tudunk róla a csén és a gyúráson kívül. Milyen gyerek, mi a hobbija, mivel foglalkozik, amikor épp nem a csé van porondon.

 

Ha van, egy kis szabadideje azt rám fordítja. Nem tudok újat mondani, a csé és a gyúrás foglalkoztatja őt a legjobban, nincs is sok ideje másra. Úgy érzem, nagyon komolyan és lelkiismeretesen veszi ezt a munkát. Az álma az, hogy még profibb legyen ebben a játékban, és ezért tényleg mindent meg is tesz.

 

  • Mit szólsz, hogy a párod professzionális e-sportoló, immáron ebből él. Szüleid, barátaid, hogyan fogadták?

 

A kapcsolatunk elején voltak kételyeim. Be kell valljam, hogy azelőtt sosem hallottam a csé-ről, nagyon távol állt tőlem ez az egész világ. De, több mint 2 év után, már teljesen hozzá szoktam, hogy ezzel foglalkozik, és nagyon büszke is vagyok rá. A szüleimnek, elég nehéz volt elmagyarázni, hogy mit is csinál Andris valójában. Mai napig csak annyit tudnak, hogy ül a gép előtt, és játszik. Nyilván elfogadták, és nincs ezzel semmi bajuk, de nehéz nekik elképzelni, hogy mi ez az egész. Barátaim is hasonlóan álltak a dologhoz. Ha valaki kérdezi, hogy mivel foglalkozik a barátom, mindig csak azt mondom, hogy gamer. Nahát, ilyenkor szoktak nagyra kerekedni a szemek, és még nagyobbra, mikor azt mondom, hogy ő ezért pénzt is kap.

 

  • Te mennyire vagy járatos az e-sport berkeiben, van olyan videojáték, amit kipróbáltál már, ne adj’ isten rendszeresen játszol vele?

 

Nagyon távol állt tőlem ez az egész gamer dolog, ahogy az előbb is említettem már, úgyhogy még nem próbáltam ki. Mindig csodálkozva nézek Andrisra, hogyan tud ennyire gyorsan gépelni, mikor én egy rövid mondatot is kb. 1 perc alatt tudok beírni.

 

  • Szurkolással hogy állsz, szoktad nézni a BP5 meccseket, esetleg a streameket, podcastokat?

 

A meccseit rendszeresen nézem, izgulok érte és a csapatért, illetve ha az időm engedi, akkor a streameibe is bele szoktam nézni.

 

  • A lanoknak külön hangulata van. Csak egyszer kell kipróbálni, és rákattan az ember. Láttad Andrist esetleg már élőben is játszani?

 

A 2019-es V4-re sikerült elmennem velük, amit nagyon-nagyon élveztem. Talán ez volt az, az esemény, amikor úgy igazán meg is kedveltem ezt a játékot. Úgyhogy, nagyon remélem, lesz még ilyenre lehetőségem, és felvehetem a BP5-ös mezem, és szurkolhatok a fiúknak.

 

  • Sokan sztereotípiákat gyártanak, hogy minden gamer kocka. Erősíts meg kérlek, hogy ez nem így van. Van élet a PC-n kívül is, még akkor is, ha valaki profi e-sportoló.

 

Sajnos, sokan így gondolják valóban, de aki csak külső szemmel ismeri Andrist, szerintem nem mondaná róla, hogy gamer. Természetesen meg kell találni az egyensúlyt a való élet, és a virtuális élet között, de egyáltalán nem lehetetlen.

 

 

 Laura, köszönöm a válaszokat, köszönöm az interjút. Találkozzunk akkor legközelebb valahol egy izgalmas lanon!

Jelentkezz be hogy hozzá tudjál szólni!