E-sport Anyu
E-sportoló gyermekek édesanyjaként elhivatottságot érzek, hogy közelebb hozzam ezt a nagyon gyorsan fejlődő , de jelenleg még sokaknak idegen sportágat azokhoz, akik kellően nyitottak és érdeklődőek iránta.
Mégse

E-sport Anyu 55. rész És a te karácsonyod milyen volt?

E-sport Anyu - 2021-01-30 11:46:08

 

A Karácsony mindig is a kedvenc ünnepeim közé tartozott. No, nem a bevásárlás, a boltokban lévő tömeg és a tolakodás, hanem az ezt megelőző készülődés. A lelki ráhangolódás, az ajándékok kiválasztása, a szobák feldíszítése. Ilyenkor valahogy az ember a lelkét is megtisztítja, feldíszíti. Habár az évvégi rohanás és a teljesítménykényszer az utóbbi években ezt mindig megnehezítette, de próbálom mindig a jó oldalát nézni a dolgoknak.

 

Többen írták már, hogy az idei év nem arról szólt, hogy megkapjunk mindent, amit szeretnénk, hanem hogy hálásak legyünk mindenért, amink van. Így, az idén – nem mintha az előző években túlzásba estem volna -, átértékeltem az ajándékozást is.

 

Sokan kívántatok boldog karácsonyt, és kérdeztétek, hogy nálunk hogy telnek az ünnepek, milyen volt a karácsonyunk. Jöjjön most akkor egy kis karácsonyi kitekintés.

 

  • E-sport anyuk, meséljünk akkor egy kicsit, kezdjük a fával: luc, ezüst, normand, mű; kicsi, nagy?

 

Torzsianyu:

Nálunk, mint minden évben, idén is igazi normand fenyőfával vártuk a karácsonyt. Tavaly a fiúk díszítették, nem volt beleszólásom…. Csoda szép lett! Csak arany dísz került rá. Így idén is aranyban pompázik a fánk!

 

 

Fodorné Éva:

A fa másfél méter, ezüst és kék díszek szépítik. Levi szerint a fa, nem olyan fontos, mint a szeretet.

 

E-sport Anyu:

Tavaly megvettük életünk első műfáját, de reklamáció érkezett, így az idén egy majdnem 2 méteres sötét levelű, gyönyörű normand fenyő jött haza velünk. Elégedett volt a család. A színek évek óta arany és piros.

 

  • Készült beigli, mákos, diós, melyik a kedvenc?

 

Torzsianyu:

Én nem vagyok egy nagy süti sütős anyuka, inkább főzni szeretek! A bejgli természetesen elmaradhatatlan része a karácsonynak. Mivel már nem élnek a szüleink, akiktől minden évben kaptunk, a nagynéném isteni bejglijét esszük! Én csak egy kis gesztenyetortát dobtam össze, amit persze nem kell sütni.

 

Fodorné Éva:

Először csak mákos beiglit szerettem volna készíteni, de Levinek a kedvence a diós, ezért abból is készült 2 rúd.

 

E-sport Anyu:

Ebben a sorrendben, mákos és diós. Mindkettő nagyon megy. Hat rudat sütöttem, már nem sok van belőle.

 

  • Mi volt a menü? Volt valami speciális kérés, vagy rátok bízták a döntést?

 

Torzsianyu:

Hagyományosan halászlé van minden évben, azokból a fogásokból, amit a férjem évközben pecázik. Általában bográcsban vagy üstben készül, hatalmas mennyiség. A második fogás változó. Idén narancsos kacsacomb volt, párolt káposztával, krumplipürével. Természetesen Ádám egyik kedvenc étele, a töltött káposzta elmaradhatatlan része a karácsonynak.

 

Fodorné Éva:

Teljesen ránk bízta a döntést, persze figyelembe véve mit szeret, eszerint készültem. Tanyasi kakasból készült isteni húsleves, töltött karaj, ami egy picit sótlan lett, de így is finom volt.

 

E-sport Anyu:

Steaket kértek, hogy csináljunk, így a második nap az volt, egyébként sült lazac lett a menü szenteste. A steaket Áron sütötte, ami szuper lett.

 

 

  • Ajándéknak, mit kaptak a fiúk? Ők kérték, vagy meglepi volt?

 

Torzsianyu:

Ádám idén led fényeket kért a szobájába, amit karácsony előtt fel is szereltettünk neki. Vásárlási utalvánnyal kedveskedtünk a fiainknak, amit természetesen egy anya-fiú shoppinggal szeretnék elkölteni, mert addig is velem van. (önző vagyok?) 

 

Fodorné Éva:

Ajándéknak nem kért semmit, hiszen az egész év egy karácsony hogy együtt vagyunk. Viszont, mi szülők kaptunk Levitol meglepetést, aminek mindketten örültünk.

 

E-sport Anyu:

Semmi különös, egyszerű használati tárgyak, úgy, mint általában minden családban.

 

  •  Szűk családi körben teltek az ünnepek, vagy találkoztatok a család többi tagjával is?

 

Torzsianyu:

24-n szenteste, csak a szűk család szokott együtt lenni. Hagyományosan este-éjjel jönnek hozzánk a gyerekeink barátai, hajnalig társasjátékoznak, beszélgetnek. A férjemmel egy évben egyszer járunk templomba, a barátainkkal, ez az éjféli mise. Majd utána valamelyikünknél van egy kis vendéglátás. A diéta kedvéért kis disznótoros falatok vagy beefsteakkel kedveskedünk hajnalok hajnalán… Na, ez most idén elmaradt!

25-n a férjem nővérének a családjával jövünk össze. Mióta nem él az anyósom, felváltva, egyik évben náluk, aztán nálunk. Idén rajtunk volt a sor.

 

Fodorné Éva:

A nagy családi vacsorák most elmaradtak nálunk is, szűk családi körben ünnepeltünk.

 

 

E-sport Anyu:

Az idén csak négyen ünnepeltünk. Mamihoz is csak én mentem le, mert így látta jónak, és bármennyire is hiányzott, tiszteletben tartottuk a döntését, de telefonon természetesen mindenki beszélt vele. A család többi tagjával is csak interneten tartottuk a kapcsolatot, az ő kérésükre.

 

Reméljük, hogy mindenki fel tudott egy kicsit töltődni az elmúlt napokban, aki teheti, az pihenjen még egy kicsit! 

 

Jelentkezz be hogy hozzá tudjál szólni!