E-sport Anyu
E-sportoló gyermekek édesanyjaként elhivatottságot érzek, hogy közelebb hozzam ezt a nagyon gyorsan fejlődő , de jelenleg még sokaknak idegen sportágat azokhoz, akik kellően nyitottak és érdeklődőek iránta.
Mégse

E-sport Anyu 78. rész K&H Egyetemi E-sport Kupa CS:GO

E-sport Anyu - 2022-05-08 07:56:45

 

 

E-sport történetünk együtt íródik a magyar e-sport történetével. Mindig ott vagyunk, amikor valami új dolog elindul. Mindig részt veszünk a legelsőn. Az első V4 Future Sports Festival, az első ligarendszerű e-sport kupa: Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság, és most az első ligarendszerű egyetemi e-sport kupa: K&H Egyetemi E-sport Kupa.

 

Amikor megjelent a kiírás, és láttam, hogy a Budapesti Gazdasági Egyetem is részt vesz a bajnokságon, poénból kitettem egy megjegyzést:

„Mindkét fiam ide jár most, csaxólok.”

Akkor még nem tudtam, hogy közben ők már rég neveztek a versenyre. Jellemző, hogy nem is szóltak róla, az első meccs előtt öt perccel kaptam tőlük egy üzenetet, hogy mindjárt adja őket az Esport1.

 

                 

 

Nagyon szeretem őket nézni, különösen felemelő, és igen nagy büszkeséggel tölt el, hogy mindketten ennyire jól bánnak a virtuális fegyverekkel. Az első mérkőzés nem egészen úgy alakult, ahogy elképzeltem, - szerintem ők sem így tervezték-, de az utána következő két BO1 meccset zsinórban megnyerték, így egyenes út vezetett az elődöntőbe, majd a nagydöntőbe.

 

Ezeket a mérkőzéseket már LAN-on, a Gamerlandban rendezték meg 2022.04.24-én. Négy egyetem jutott be a fináléba: Budapesti Gazdasági Egyetem, Óbudai Egyetem, Debreceni Egyetem és a Budapesti Corvinus Egyetem.

 

 

Az elődöntőt 11 óra után, az Óbudai Egyetem ellen játszották a fiúk, és 16:08, illetve 16:13 eredménnyel nyertek. Itt legnagyobb örömömre fors3y lett az MVP. Különösen kedves volt nekem a győzelem utáni duplainterjú, amikor a nagyközönség is megismerhette, hogy milyen érzések kavarognak a kisebb fejében a bátyjáról és az eddig elért eredményeiről.

„Nagyon büszke vagyok rá, örülök, hogy a testvérem ilyen dolgokat elért, és jó volt vele itt nagyon játszani, élveztem nagyon.”

 

 

A nagydöntőre délután került sor, ahol a Debreceni Egyetem volt az ellenfél. Az első pályán 09:15-ről sikerült OT-ra visszahozni a meccset, az izgalom a tetőfokára hágott, de végül elment a Mirage 17:19-re. Overpasson és Nuke-on azonban már nem volt megállás, 16:2 és 16:10 győzelemmel zárult le a döntő. Az eredményhirdetés nagyon megható volt, mindkét gyermekem magasba emelhette a trófeát. Ádi lett a meccs MVP-je.

 

A győztes csapat felállása a következő volt:

  • Domoszlay "fors3y" Áron
  • Killer "gevve" Gábor
  • Hegedűs "SHIFTZZZ" Armand
  • Kalmár "htmL" Kristóf
  • Domoszlay "kolor" Ádám

 


 

Érzések, melyek kavarognak bennem a verseny kapcsán: Áronnak ez egy nagyon jó lehetőség volt, hogy megvillantsa tudását, képességeit, és személyiségét, ráadásul LAN körülmények között. Úgy érzem, hogy mindenfajta szempontból sikerült neki. Ez a verseny inkább neki és róla szólt. Ádinak nem ez volt a legnagyobb versenye, de mindenki azt várta, hogy újra megmutassa, mit tud. Más alternatíva nem volt, csak a győzelem. Rutinjának és tehetségének köszönhetően előjött belőle az „állat” és nem volt senki, aki meg tudta volna állítani. Megnyertük ezt a kupát. 

 

A verseny után megkérdezték Áront, hogy jövőre indulnak e újra a versenyen:

  • „Jövőre, ugyanitt, győzelem?
  • Természetesen, igen.
  • Ugyígy, bátyjáddal?
  • Bátyjámmal, valószínűleg.”

Legyen ez akkor írásom zárszava is. Let’sgo BGE!

 

                          

 

Salamon Dotty fotói forrás:Magyar Esport Szövetség "K&H Egyetemi E-sport Kupa CS:GO

Jelentkezz be hogy hozzá tudjál szólni!