E-sport Anyu
E-sportoló gyermekek édesanyjaként elhivatottságot érzek, hogy közelebb hozzam ezt a nagyon gyorsan fejlődő , de jelenleg még sokaknak idegen sportágat azokhoz, akik kellően nyitottak és érdeklődőek iránta.
Mégse

Egy gyermeknap margójára kolor és fors3y

E-sport Anyu - 2022-05-29 08:23:50

 

Amire a gyermekeim tanítanak

 

Amikor kicsik voltak, én tanítottam őket mindenre. Ez volt a természetes. Amióta felnőttek, azt veszem észre, hogy néha megfordul a dolog és ők tanítanak engem.

Hogy mire? Más látásmódra. Más szemléletre. Elfogadásra. Bátorságra. Változtatásra.

 

Kezdődött az e-sporttal…

Én, aki korábban egyáltalán nem ismertem ezt a világot, azért, hogy értsem, hogy mit csinálnak, és miről beszélnek a gyerekeim, elkezdtem e-sporttal kapcsolatos tartalmakat fogyasztani. Először csak a meccseket néztem, és főleg a szüneteket élveztem, amikor élőben láthattam, hogy a fiam, és csapattársai felvonulnak a színpadra, majd játszanak.

Később megláttam az e-sportban a versenyt, a küzdelmet, a harcot. Kezdtem másképp látni, másképp értelmezni. Kezdtem sportnak tekintetni.

Kis idő múlva, érteni akartam, hogy mikor, mi történik a pályán, és a férjemet és a kisebb fiamat kérdeztem az eseményekről.

Ezután, azt vettem észre, hogy keresem az e-sport tartalmú híreket, és közvetítéseket.

Pár év múlva elkezdtem írni róla, majd video, podcast és reklám felvételeken vettem részt.

Egy éve már önálló oldalam van, és azt hiszem, sok e-sport rajongó tudja, hogy van az országban egy E-sport Anyu…

 

 

Ez a tanulási folyamat azonban nemcsak az e-sportra, hanem az élet minden területére igaz.

Amikor nem olyan régen én is, és a férjem is azon gondolkodtunk, hogy munkahelyet, sőt szakmát váltanunk, ők voltak azok, akik a legnagyobb mellszélességgel támogattak, és bátorítottak minket, hogy nem kell félni, nem kell gondolkodni, bele kell vágni.

Vagy, amikor régi beidegződéseink mozgatták a gondolatainkat, ők voltak azok, akik felnyitották a szemünket és képessé tettek minket arra, hogy másképp lássuk a világot. Hogy ne ítélkezzünk, ne bíráljunk senkit. Hogy tudjunk elfogadni mindent, ami idegen, ami más. Mert ami más, nem biztos, hogy rossz. Csak más. Mert a világban az a csodálatos, hogy nem vagyunk egyformák.

De, sokáig sorolhatnám az életből vett példákat.

Egyrészt hálás vagyok a sorsnak, hogy ők a gyermekeim, másrészt hálás vagyok, hogy ebben az életkorban is képesek vagyunk az időhöz, az élethez való alkalmazkodásra.

 

Boldog gyermeknapot gamereim!

Jelentkezz be hogy hozzá tudjál szólni!